Surf- en Skateclub

Kovalam Surfclub

De Kovalam Surfclub ligt in Kovalam, India en werd opgericht in 2005 als onderdeel van de grotere NGO SISP. Met de gratis surflessen proberen we de school drop-outs van het gebied te motiveren om deel te nemen aan het onderwijsprogramma van SISP.

De Kovalam Surfclub heeft een eenvoudige maar krachtige regel: 'No School No -Surfing'. SISP en Kovalam Surfclub hebben de handen ineen geslagen met de Holystoked Collective (Bangalore, IND), 2er Crew (Hannover, GER) en het Koninklijk Atheneum (Brugge, BEL) en bouwden en openden met trots de eerste skateboardminiramp in Kerala. Een van de eerste van dit soort in India. Skateboarding is bewezen zeer populair te zijn onder jongeren van alle culturen en sociale achtergronden en is, net als surfen, een krachtig instrument om jongeren, geconfronteerd met moeilijke levensomstandigheden, te helpen. Het skatepark is een deel van het SISP gratis onderwijscentrum en is geopend wanneer de oceaan te onstuimig is om te surfen. Kinderen zijn van harte welkom om mee te doen als ze deze regel volgen: 'Geen school-Geen Surfen'!

"De belangrijkste regel om te kunnen deelnemen aan de surflessen is:  'Geen school - Geen surfen!' "

Stichter: Jelle Rigole  Club Guru: Sree Kumari  Pro Surf Leraars/Surf Gidsen: Varghees & Shahul
Meer (actuele) informatie, foto galerijen &leuke videos over de Surfclub:  bezoek http://www.kovalamsurfclub.com en/of facebookpagina Kovalam Surf Club

Kovalam Skateclub

De SISP Kovalam Skateclub ligt in Kovalam, India en werd opgericht in 2013 als onderdeel van de grotere NGO SISP. Met gratis skateboardlessen proberen we de schooldropouts van het gebied te motiveren om deel te nemen aan het onderwijsprogramma van SISP. Het skatepark is een deel van het SISP gratis onderwijscentrum en is open wanneer de oceaan te onstuimig is om te surfen. BPL kinderen zijn van harte welkom om mee te doen als ze een regel volgen: 'Geen school-Geen Skaten'!