SISP video

SISP video


In bovenstaande video vertelt oprichter Paul Van Gelder over de impact van het coronavirus op hun projecten. 

Momenteel mag SISP dus enkel minimale dienstverlening bieden, in de vorm van: thuiszorg, levering van maaltijden, maken van mondmaskers door vrijwilligers.

Lees en bekijk meer op de website van Mechelen makers:

https://makers.mechelen.be/dmmds-mondiaal-sisp................................................

Een kortfilm over SISP

................................................

sisp in het vrt nieuws !

klik op de foto hierboven om de video te bekijken

................................................

Bij het ontstaan van de Kovalam Surf Club hadden we problemen met de toeristische politie en strandwachten. De kinderen kenden alleen een leven vol geweld en ellende. Hierdoor gedroegen ze zich niet gepast. Ze waren niet welkom op het strand dat gereserveerd was voor toeristen. De lokale bevolking wou de donkere kant van India voor de bezoekers geheim houden. Onze surfers moesten zich leren aanpassen en gedragen. Pas dan zouden ze weer welkom zijn op het strand.

De lokale autoriteiten kennen onze kinderen nu en respecteren ze, zolang ze zich maar gedragen. Dat leren ze in de Kovalam Surf Club.  Alle surfende kinderen zijn regelmatige SISP-schoolgangers en krijgen daardoor betere kansen om in het leven te slagen op een meer humane manier. Surfen maakt hen trots en blij, want voor het eerst in hun leven krijgen ze respect en aandacht voor iets waar ze goed in zijn. "HUN ZEE" vertelt het verhaal van de Kovalam Surf Club.

---------------------------------------

April, 2013.  Ronny en Kurt (webmaster sisp.be) reizen af naar Kovalam voor een bezoekje aan SISP ngo.  Beiden volgen leerling Krishna gedurende 1 schooldag tijdens de 'Summerschool'-periode.