atelierwerking

SISP tewerkstellingsprojecten (Social Employment Program)

Een van de belangrijkste doelen van SISP is het vinden en/of banen creëren voor werkloze jongeren en vrouwen uit arme achtergronden die weinig of geen scholing hebben gehad en dus weinig kans hebben op het vinden van een goede baan in de reguliere arbeidsmarkt. Om een technische opleiding, werkervaring te bieden en om een inkomen aan deze mensen te bieden, heeft SISP het 'Social Employment Project” (SEP) opgezet.


SISP is van mening dat op lange termijn, de uitwisseling van betaald werk, van meer waarde is dan de traditionele sociale steun, die begunstigden afhankelijk houdt. Het SEP-project bestaat uit verschillende ambachtelijke units waar gewerkt wordt met drie soorten materiaal: kokosnoot, papier en textiel. We proberen zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn; bijna al onze producten worden gemaakt van afvalstoffen, zoals kranten, tijdschriften, resten, kokosnoten ... (lees meer op onze producten pagina)

Om kwaliteit te leveren kopen we soms andere materialen, hoewel we echt proberen deze zo veel mogelijk te beperken. Vooral in een land als India, dat wordt geconfronteerd met gigantische milieuproblemen, zonder een goede afvalcontrole door het beleid en een groeiende klasse van armoede met ongeschoolde en dus werkloze jongeren en vrouwen, is het SEP-project hard nodig.